Recenzowałem póki co tylko trzy hiszpańskie piwa, więc jak w Dreźnie zobaczyłem w sklepie jedno, to postanowiłem dać mu szansę na niekorzyść niemieckiego craftu. Trafiłem trochę dziwnie - jest to piwo miodowe z rozmarynem i miodem rozmarynowym, warzone przez browar spod Valencii o kuriozalnej nazwie Premium Beers From Spain.
Piwo: La Socarrada Cervesa Artesanal Premium
Kraj: Hiszpania
Wspólnota autonomiczna: Valencia
Wspólnota autonomiczna: Valencia
Miasto: Xàtiva
Browar: Premium Beers From Spain
Styl: przyprawowe
Alkohol: 6%
Ekstrakt: 12,2%
Objętość: 330 ml
Warka: do 01.12.2017 r.
Cena: brak danych
Opakowanie
Bardzo ładna butelka, dość bezpłciowa etykieta, goły kapsel.
7/10
7/10
Ciemne złoto, brzydki osad.
1/5
1/5
Piana
Dość obfita, niezbyt gęsta, długo się utrzymuje.
4/5
4/5
Zapach
Zawładnięty przez rozmaryn, jakbym miał pod nosem focaccię. W tle bardzo delikatna nuta miodu. Całkiem niezłe połączenie i bardzo oryginalne, choć poza dodatkami nic tu nie czuć.
7/10
7/10
Smak
Podobnie jak w zapachu, dochodzi może trochę nut słodowych, ale ciągle dominuje rozmaryn z lekkim wsparciem delikatnego, nie za słodkiego miodu. Niezbyt wyrafinowane połączenie, ale sensowne, piwo jest niezłe.
6,5/10
6,5/10
Tekstura
Trochę za dużo gazu.
3,5/5
6.0/10
Eksperyment wprawdzie udany i całkiem oryginalny, ale nie na tyle, żeby warto było specjalnie sobie zawracać głowę tym piwem. Chyba że jest ktoś fanatykiem rozmarynu.
3,5/5
6.0/10
Eksperyment wprawdzie udany i całkiem oryginalny, ale nie na tyle, żeby warto było specjalnie sobie zawracać głowę tym piwem. Chyba że jest ktoś fanatykiem rozmarynu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz