wtorek, 1 listopada 2016

Premium Beers From Spain: La Socarrada Cervesa Artesanal Premium

Recenzowałem póki co tylko trzy hiszpańskie piwa, więc jak w Dreźnie zobaczyłem w sklepie jedno, to postanowiłem dać mu szansę na niekorzyść niemieckiego craftu. Trafiłem trochę dziwnie - jest to piwo miodowe z rozmarynem i miodem rozmarynowym, warzone przez browar spod Valencii o kuriozalnej nazwie Premium Beers From Spain.

Informacje ogólne:
Piwo: La Socarrada Cervesa Artesanal Premium
Kraj: Hiszpania
Wspólnota autonomiczna: Valencia
Miasto: Xàtiva
Browar: Premium Beers From Spain
Styl: przyprawowe
Alkohol: 6%
Ekstrakt: 12,2%
Objętość: 330 ml
Warka: do 01.12.2017 r.
Cena: brak danych

Opakowanie
Bardzo ładna butelka, dość bezpłciowa etykieta, goły kapsel.
7/10

 


Barwa
Ciemne złoto, brzydki osad.
1/5
 
Piana
Dość obfita, niezbyt gęsta, długo się utrzymuje.
4/5
 
Zapach
Zawładnięty przez rozmaryn, jakbym miał pod nosem focaccię. W tle bardzo delikatna nuta miodu. Całkiem niezłe połączenie i bardzo oryginalne, choć poza dodatkami nic tu nie czuć.
7/10

Smak
Podobnie jak w zapachu, dochodzi może trochę nut słodowych, ale ciągle dominuje rozmaryn z lekkim wsparciem delikatnego, nie za słodkiego miodu. Niezbyt wyrafinowane połączenie, ale sensowne, piwo jest niezłe.
6,5/10
 
Tekstura
Trochę za dużo gazu.
3,5/5

6.0/10

Eksperyment wprawdzie udany i całkiem oryginalny, ale nie na tyle, żeby warto było specjalnie sobie zawracać głowę tym piwem. Chyba że jest ktoś fanatykiem rozmarynu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz